Risnes logo dekor
    |  Om Risnes Marine Craft as |  Båter |  Referanser |  Modeller |  Kontakt
blank
 
blank Båter
    strek  
  • RAKKENES bnr 210
    strek  
  • TYFON nybygg nr. 214 Måløy 15 til MOWI Verpeide
    strek  
  • BREISTRAND nybygg nr. 200, Myre 15
    strek  
  • STORM OG KULING bnr 201 og 202 til Tombregruppen
    strek  
  • GRIMEN- ROV og Servicebåt til Helgeland oppdrettservice
    strek  
  • KNUT VIKING Servicebåt til Eide Fjordbruk
    strek  
  • ERIKA- den tredje arbeidskatamaran levert til Marine Harvest
    strek  
  • Fire nye Risnesbåter til Marine Harvest Norway as
    strek  
  • Feringsund -Ny båt til Lingalaks døpt i Vågen, Bergen Havn
    strek  
  • Risnesbåt Fru Inger og KVITNES
blank          

 

vignett

 Bnr 190 Kvitnes til Cermag Finnmark
 
Bnr 190 Kvitnes til Cermag Finnmark
  Bnr 192 Elisabeth til Firda Sjøfarmer
 
Bnr 192 Elisabeth til Firda Sjøfarmer
  Astrix
 
Astrix
  Pelikan
 
Pelikan

Båter


Arbeidskatamaraner i aluminium


Røkterbåt med fartspotensiale Rypefjord 13 med toppfart 20+ knop.

Båten er konstruert som katamaran og har særdeles god stabilitet

Arbeidskatamaraner i stål


Båten er utviklet i nært samarbeid med erfarne oppdrettere, og er konstruert for å dekke flest mulige funksjoner. Skroget er bygget i skipsstål, mens styrehus, luker og rekkverk er utført i aluminium.

Båten er konstruert som katamaran og har særdeles god stabilitet, stor dekksplass og god lastekapasitet. Med sine to motorer og vridbare propellanlegg oppnås høy virkningsgrad og gode manøvreringsegenskaper. Båten kan tilpasses og utrustes etter kundens ønsker og spesiell behov når det gjelder hoveddimmensjoner, styrehusarrangement, dekksutrustning, forsystemer m.m.

Slepe og havnebåter


Båtene er spesialkonstruert for å kunne assistere større fartøyer, havneoppsyn og vedlikeholdsarbeid. De kan også leveres med tanker for ferskvannsforsyning og smøreoljeprodukter. Sidelanternene er innfelt i styrehuset og et bøylearrangement beskytter styrehuset mot fotøyningstrosser. Signalmasten kan legges ned ved manøvrering under trosser. Propell er beskyttet med kraftig kurv. Det er spesielt lagt vekt på å ha god utsikt i alle retninger.

Slepearrangementet er godkjent i følge regelverket og består av slepestoppere og slepekrok med manuell fjernutløser. Rundt hele skroget er det kraftige gummifendere, samt ekstra blokkfendere i baug for bruk ved "pushing". Båten kan leveres med passasjersertifikat, og har bekvem innredning, salong med sittegruppe, pantry, fire køyplasser og separat WC.


Opprenskingsbåt


Opprenskingsbåt for havne- og strandområder: Pelikan er en spesialbåt konstruert for effektiv oppsamling av flytende søppel direkte i standardcontainere tilpasset vanlig biltransport. Gjennomstrømming i katamaranskroget effektiviserer oppsamlingsfunksjonen.
Oppsamlingen fjernbetjenes hydraulisk fra styreposisjonen.

Oppsamlingssystemet består av en hydraulisk operert grabb som kan reguleres til ønsket dybde og som effektivt samler opp alle typer avfall direkte i container. Containeren er delvis nedfelt i dekk for å gi god oversikt ved manøvrering. Det er plass til to containere, hver på 7 kubikkmeter.

Containerene som benyttes, er bygget etter ISO- standard og er tilpasset vanlig transportsystem for bil. Håndtering av containere utføres av egen kran.

Pelikan opprenskingsbåt kan benyttes som flerbruksbåt i havnevirksomhet. Ved designen har en lagt vekt på et godt og trivelig arbeidsmiljø. Med sine to motorer og vridbare propeller, har båten særdeles gode manøvreringsegenskaper og kan operere helt i strandsonen. Propellene er beskyttet av kurver.

Pelikan kan også leveres med brann- og skumkanon, system for utsetting av oljelenser etc. Den kan tilpasses og utrustes etter kundens ønsker og behov m.h.t. hoveddimmensjoner, motorstørrelse og utstyr forøvrig. 

dekor  
Risnes Marine Craft as,Industriveien 95, 5210 OS.      Telefon: 56 57 02 00      www.risnes.no      post@risnes.no
blank